Mediacor Solidarnost2

Hrvatski brendovi i solidarnost u doba krize

#COVID-19

5 min. read

author_image

Aleksandra Đermanović

Ako je ikad postojalo bolje vrijeme za brendove i ljude koji rade iza tih brendova da pokažu svoj "brand purpose", da demonstriraju solidarnost sa svojim potrošačima - zar nije to baš - ovo vrijeme? 

Redovito ažuriramo listu brendova koje aktivno i svrshishodno pomažu onim ugroženima i onima koji će to tek postati. Na kraju dana, brendovi imaju odgovornost ne samo prema svom bottom lineu već i prema  – krajnjem potrošaču. Ovo su brendovi koji su se prebacili iz modela razmišljanja “Koliko ću novaca zaraditi?” u “Kako ZAISTA mogu pomoći?”. Iz “Što ljudi žele sad?” u “Što je ljudima sad ZAISTA potrebno?”. Primjere dobre prakse slobodno šaljite na info@mediacor.hr

1.4.2020.

Franck d.d. je za brojne institucije osigurao donacije u kavi, čaju, kao i aparatima za samoposluživanje s kavom i čajem u vrijednosti većoj od 300.000 kuna, kako bi pomogli i olakšali rad svima onima koji su danonoćno angažirani u borbi protiv pandemije i posljedica potresa u Zagrebu i okolici. U suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, donacije su također raspodijelili zdravstvenim djelatnicima, hitnim službama i volonterima na adresama Nacionalnog stožera civilne zaštite te Gradskim društvima Crvenog križa u Zagrebu, Puli, Rijeci, Osijeku i Splitu. 

1.4. Mediacor Franck Solidarnost u vrijeme COVID 19

30.3.2020.

L’Oréal Adria u želji da pruži znak podrške i solidarnosti te olakša svakodnevicu donirao je 10.000 osnovnih higijenskih proizvoda (šampone, gelove za tuširanje, dezodoranse, kreme za njegu…) žrtvama zagrebačkog potresa. Oko 400 Zagrepčana trenutačno je privremeno smješteno u Studentskom domu Cvjetno naselje, a njihovi domovi više nisu sigurni za život.

30.3. Mediacor Loreal Solidarnost u vrijeme COVID 19

28.3.2020.

METEOR grupa fokusirala se na solidarnost prema ugroženima ali isto tako i prema svojim zaposlenicima. Za zaposlenike su osigurali gotovo 600 osnovnih paketa (2,3 tone robe) higijenskih sredstava za čišćenje koji osiguravaju detaljnu i učinkovitu dezinfekciju i zaštitu prostora i osoba, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Pored toga donirali su:

  • 750 litara koncentriranog dezinficijensa za potrebe Kliničke bolnice Merkur
  • U suradnji s Hrvatskim Crvenim križem donirali su 240 paketa za obitelji (žrtve potresa u Zagrebu) koje su smještene u Studentskom domu u Cvjetnom naselju. Paketi sadržavaju  proizvode za čišćenje i dezinfekciju
  • Za volontere Hrvatskog Crvenog križa na terenu donirali su LabPro Dermodez za dezinfekciju ruku – iz linije za profesionalnu upotrebu.

28.3. Mediacor Meteor Solidarnost u vrijeme COVID 19

27.3.2020.

Žito grupa donirala je KBC-u Osijek tri respiratora/monitora vitalnih funkcija.

29.3. Mediacor INA Solidarnost u vrijeme COVID 19

Grupa Podravka. Uprava i podpredsjednici pokrenuli su inicijativu prema menadžmentu Grupe Podravka da od svojih osobnih primanja izdvoje u humanitarne svrhe. Sakupljeno je više od 900 tisuća kuna koji će biti donirani bolnicama za nabavku prijeko potrebnih respiratora i druge nužne medicinske opreme.

Hrvatska obrtnička komora odlučila je donirati 75.000 kuna akciji ‘Zajedno za Zagreb’, akciji pomoći za što bržu sanaciju domova građana Grada Zagreba te 75.000 kuna akciji ‘Hrvatska protiv koronavirusa’, akcija za borbu protiv pandemije koronavirusa, COVID-19.

GNK Dinamo zajednici je donirao milijun kuna – kupnjom dva moderna sanitetska vozila s ugrađenim respiratorima, te s po 250 tisuća kuna uplaćenih na račune Dječje bolnice u Klaićevoj te Petrovoj bolnici u svrhu obnove nakon potresa.

Svi radnici HEP-a, solidarizirajući se sa sugrađanima pogođenima situacijom u vezi s epidemijom koronavirusom Covid-19 i potresom u Zagrebu i okolici te s pripadnicima svih angažiranih službi, sodrekli su se svojih primanja u iznosu od 500 kuna, odnosno ukupno 5,1 milijun kuna na razini HEP grupe. Dodatnih ukupno 100 tisuća kuna odvojili su članovi Uprave od svojih prihoda. Tvrtka je ta sredstva donirala za borbu protiv epidemije koronavirusa, na račun akcije “Hrvatska protiv koronavirusa” te za sanaciju posljedica potresa u Gradu Zagrebu i okolici, na račun akcije “Zajedno za Zagreb”.

Plinacro je prikupio 113.050 kuna koji će se uplatiti na račun akcija “Zajedno za Zagreb” i “Hrvatska protiv koronavirusa“. Za akciju “Zajedno za Zagreb” prikupljeno je 52.700 kuna kuna, a za akciju “Hrvatska protiv koronavirusa“ 60.350 kuna kuna. Predsjednika Uprave Plinacra Ivica Arar, izvršio je i osobnu donaciju u iznosu cjelokupne neto plaće za ožujak.

 

26.3.2020.

Hrvatska pošta donirala je respirator vrijedan 200.000 kuna Kliničkoj bolnici “Sveti Duh“ te sav pribor potreban za kliničku upotrebu. Pored donacije, svoje kapacitete je stavila na raspolaganje Hrvatskom Crvenom križu i Hrvatskom Caritasu.

26.3. Mediacor HP Solidarnost u vrijeme COVID 19

INA MAZIVA pokazali su kako je moguće u samo nekoliko dana od ideje razviti i proizvesti novi proizvod – dezinficijens INA Dezinol za površine. Dio proizvoda, ukupno 720 litara dezinficijensa, bit će doniran Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske.

26.3. Mediacor INA Solidarnost u vrijeme COVID 19

25.3.2020.

OTP Banka donirala je 1.5 milijuna kuna kliničkim bolničkim centrima.

25.3. Mediacor OTP banka Solidarnost u vrijeme COVID 19

 

Tvrtka Prvo plinarsko društvo (PPD), koja djeluje unutar grupacije Energia naturalis (ENNA) te je dio i Pevexa, donirala je KBC-u Zagreb sedam respiratora. Namjera je grupacije pokušati kupiti i donirati ukupno 50 respiratora hrvatskim bolnicama.

25.3. Mediacor PPD Solidarnost u vrijeme COVID 19

Donacije hrvatske nogometne reprezentacije

Igrači i stručni stožer reprezentacije prikupili su 4.2 milijuna kuna koje će uplatiti na račune koje je Vlada RH otvorila za zajedničku borbu protiv koronavirusa, kao i za sanaciju zagrebačkog potresa. Uz to, brojni hrvatski sportaši također individualno doniraju

 

24.3.2020.

Tvornica snova donirala je 100% profita od jednodnevne prodaje za kupnju potrepština za bebe iz Petrove bolnici koja je bila pogođena potresom.

24.3. Mediacor Tvornica snova Solidarnost u vrijeme COVID 19 1

 

Članice Mepas grupacije (Kandit i Saponija), svaka s iznosima od po 35 tisuća kuna, uplatile su donaciju Kliničkom bolničkom centru Osijek za nabavu respiratora / monitora vitalnih funkcija.

24.3. Mediacor Kandit Solidarnost u vrijeme COVID 19

23.3.2020.

Članovi Nadzornog odbora PEVEXA donijeli su u ponedjeljak 23.3.2020. odluku o odricanju naknade za svoj rad koja im pripada u mjesečnom iznosu od 7.000,00 kn.

25.3. Mediacor Pevex Solidarnost u vrijeme COVID 19

21.3.2020.

Renta Smart zdravstvenim djelatnicima koji ne mogu ići na posao javnim prijevozom daje Smart na korištenje.

21.3. Mediacor Renta Smart Solidarnost u vrijeme COVID 19

 

19.3.2020.

Među prvima, vodnjanski Infobip donirao je pulskoj bolnici četiri medicinska aparata u vrijednosti od oko 600 tisuća kuna – respirator za odrasle, pomoćni respirator za pedijatriju, mobilni ultrazvuk i monitor za praćenje vitalnih funkcija kod djece.

19.3. Mediacor Infobip Solidarnost u vrijeme COVID 19